Το CASSINI Hackathons & Mentoring είναι μια δυναμική πρωτοβουλία με σκοπό να συνδέσει τους χάκερς στο τομέα του διαστήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα Copernicus, Galileo, και EGNOSS. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την Πρωτοβουλία Ανταγωνιστικών Διαστημικών Start-ups για την Καινοτομία (CASSINI) για να θέσει την Ευρώπη πρωτοπόρο στις ψηφιακές τεχνολογίες.

To 3ο CASSINI HACKATHON θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες από τις 12 ως τις 14 Μαΐου 2022, με κύριο θέμα “(Re)Visit Europe”. Διοργανωτής στην Ελλάδα είναι το Corallia και το ESA BIC Greece. Μέσα από τις προκλήσεις του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναπτύξουν ιδέες και λύσεις που υποστηρίζουν βιώσιμα ταξίδια, ενισχύουν την εμπειρία στην εξερεύνηση τοπικών πόλεων και πολιτισμών, και προωθούν την εξερεύνηση της φύσης της Ευρώπης με σεβασμό προς αυτήν. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν νέες τεχνολογίες, καθώς και δεδομένα και σήματα από τα δορυφορικά συστήματα Copernicus, Galileo, και EGNOS.

Οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν βραβεία σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο! Οι τρεις κορυφαίες ομάδες του CASSINI Hackathon Greece θα κερδίσουν το μερίδιό τους στο έπαθλο των €5.000. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το ESA BIC Greece (προετοιμασία προτάσεων για incubation, και επιχειρηματική καθοδήγηση) και ένα 4-μερο εντατικής επιχειρηματικής εκκίνησης από το πρόγραμμα STARTAB. Οι 3 νικητές θα λάβουν πάνω από 100 ώρες καθοδήγησης από ειδικούς.

Το Corallia και το ESA BIC Greece οργανώνουν το CASSINI Hackathon Greece για άλλη μια χρονιά! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο