Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, των Υφυπουργοών κ. Παπαθανάση και κ. Δήμα και της Ειδικής Γραμματέως κας Δανδόλου στα Clusters Καινοτομίας του Corallia (Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά).

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Υπουργών επί του συνόλου των δράσεων των Clusters και η ανάδειξη των δυνατοτήτων του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι των εταιρειών-μελών των τριών Συνεργατικών Σχηματισμών του Corallia (mi-Cluster, si-Cluster, gi-Cluster).

Το μέλος του ΕΣ του mi-Cluster και Υπεύθυνος της Μονάδας Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, κ. Βασίλειος Μακιός, ο Πρόεδρος ΔΣ του si-Cluster κ. Jorge Sanchez και ο Πρόεδρος ΔΣ του gi-Cluster κ. Νίκος Βογιατζής παρουσίασαν τα επιτεύγματα και τις προοπτικές των Clusters.

Χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο Υπουργός ευχαρίστησε τους διοργανωτές και δήλωσε: «Αυτό το οποίο κάνετε είναι η Ελλάδα που θέλουμε», προαναγγέλλοντας την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας μέσω συγκεκριμένων δράσεων.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες αντιστροφής του brain drain, οι οποίες απαιτούνται για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων έντασης γνώσης (technology-intensive industries).

Τέλος, ο Υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας υπογράμμισε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη δημιουργία δύο Διεθνών Κέντρων Καινοτομίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη φιλοδοξία να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέσα σε δύο χρόνια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων των εταιρειών και της πολιτικής ηγεσίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο